7 راه درمان و پیشگیری از سرماخوردگی در بارداری
آشنایی با راههای درمان و پیشگیری از بیماری سرماخوردگی در بارداری
باتوجهبه یک تحقیق منتشر شده در مجله “American Journal of Obstetrics and Gynecology” در سال 2018، تغییرات فیزیولوژیک و هورمونی در بارداران باعث ایجاد یک محیط مناسب برای ورود ویروسها و باکتریها میشود. افزایش حساسیت ناشی از این تغییرات در دوران بارداری باعث تضعیف سیستم ایمنی و بروز بیماریهایی همچون سرماخوردگی خواهد شد. آیا میدانستید که فقط چند تغییر ساده در روزمره و همچنین برنامه غذایی، از شما و جنینتان در مقابل سرماخوردگی محافظت میکند؟ پیشنهاد میکنیم برای دریافت پاسخ این سوال به مطالعه ادامه مطلب بپردازید.
۱. مکمل آهن؛ محافظی قوی در برابر ویروسها و درمان سرماخوردگی در بارداری
نیاز بدن به آهن در دوران بارداری افزایش پیدا میکند تا هموگلوبین بیشتری تولید شود و اکسیژن به مقدار کافی به جنین برسد. در این شرایط، کمبود آهن ممکن است منجربه کاهش سطح هموگلوبین و تضعیف سیستم ایمنی بدن مادر شود؛ ازاینرو مقاومت بدن در برابر عفونتها و انواع بیماریها، از جمله سرماخوردگی کاهش پیدا میکند.
مصرف بهترین مکمل اهن این کمبود را جبران کرده و به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند. بیشتر پزشکان معتقدند که به دلیل افزایش نیاز بدن مادر به آهن در ماه دوم و سوم، باید مقدار معینی از این مکملها مصرف شود. توصیه میکنیم مصرف مکملهای آهن در بارداری با مشورت پزشک متخصص زنان و زایمان صورت گیرد.
۲. ویتامین D و ارتباط آن با افزایش مقاومت بدن در برابر سرما خوردگی در بارداری
ویتامین D نقش مهمی در حفظ سلامت سیستم ایمنی و محافظت از بدن در برابر ویروسها و میکروبها دارد؛ به همین دلیل بهترین ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی بدن محسوب میشود. کمبود ویتامین D در دوران بارداری سیستم ایمنی را در برابر خطر عفونتهای تنفسی و بیماریهایی همچون سرماخوردگی قرار میدهد. این ویتامین به فعالیت سلولهای T که در پاسخهای ایمنی ضدویروسی و ضدباکتریایی بدن نقش دارند کمک میکند؛ بنابراین مصرف مناسب ویتامین D در جلوگیری از سرماخوردگی و سایر عفونتهای تنفسی در زنان باردار موثر خواهد بود.
بهتر است پس از مشورت با پزشک، برای جبران نیازهای روزانه و تقویت سیستم ایمنی در دوران بارداری به مصرف مکمل ویتامین D بپردازید. همچنین، خوراکیهایی مانند ماهی، تخممرغ و شیر نیز منابع طبیعی این ویتامین هستند که مصرف آنها در تامین ویتامین دی موردنیاز بدن موثر خواهد بود.
۳. مصرف ویتامین C؛ آنتیاکسیدانی برای محافظت از مادر و نوزاد در بارداری
در دوران بارداری، به دلیل تغییرات هورمونی و افزایش حجم خون، عملکرد سیستم ایمنی زنان تحتتاثیر قرار میگیرد. ازاینرو، پزشکان برای درمان سرماخوردگی در بارداری مصرف قرص جوشان ویتامین ث را برای مادران تجویز میکنند. مصرف مکملهای ویتامین C برای جلوگیری از کمبود این ویتامین و تقویت سیستم ایمنی مفید است.
در عین حال، مصرف مواد غذایی همچون میوهها و سبزیجات مانند پرتقال، گریپفروت، کیوی، توتفرنگی، فلفل و بروکلی نیز روشی دیگر برای تامین این ویتامین در بدن است. توصیه میکنیم قبل از مصرف مکملهای حاوی ویتامین سی، مشاوره با پزشک متخصص زنان و زایمان را فراموش نکنید.
۴. زینک؛ مکملی جنگجو که سیستم ایمنی شما را در بارداری تقویت میکند
هنگامی که در دوران بارداری به بیماریهایی همچون سرماخوردگی مبتلا میشویم، ماده مغذی زینک به فعالسازی و کارایی برخی از سلولهای ایمنی کمک میکند و به مبارزه با ویروسها میپردازد. به همین دلیل پزشکان بهمنظور پیشگیری از سرما خوردگی در بارداری، برای مادران انواعی از مولتی ویتامین برای خانم ها و زنان باردار را تجویز میکنند.
مصرف زینک در مراحل اولیه سرماخوردگی مدت زمان و شدت علائم بیماری را کاهش میدهد. ازاینرو بهمنظور بهبود سرماخوردگی در دوران بارداری میتوانید با مشورت پزشک از مکملهای حاوی این ویتامین استفاده کنید. مقادیر مناسب زینک را میتوان از مواد غذایی مانند گوشت قرمز، مرغ، غلات کامل، حبوبات، تخممرغ و مغزهای خوراکی نیز تامین کرد.
۵. نوشیدن مقدار کافی آب؛ سلاح ساده اما شگفتانگیز در مقابل ویروسها در بارداری
علاوهبر مصرف مولتی ویتامین مینرال در بارداری، به خانمهای باردار توصیه میشود به نوشیدن آب به مقدار کافی نیز توجه کافی داشته باشند. هیدراتاسیون یا وضعیت مایعاتی در دوران بارداری، اهمیت ویژهای پیدا میکند. نوشیدن مقدار کافی آب و مایعات علاوهبر اینکه به حفظ تعادل الکترولیتی و حرکت مایعات در بدن کمک میکند، در تقویت سیستم ایمنی نیز موثر است. وقتی بدن مقدار کافی از آب و مایعات را دریافت کند، سیستم گردش خون بهینهتر عمل میکند. بهاینترتیب سلولهای ایمنی با سرعت بیشتری به محلهای مختلف بدن حرکت خواهند کرد. این امر در پاسخ سریع به حمله ویروسی و باکتریایی و همچنین در کاهش شدت و مدت زمان سرماخوردگی موثر خواهد بود.
۶. بهداشت دست؛ محافظ اصلی در مقابله با ویروسهای سرما خوردگی در بارداری
بهداشت دست یکی از سادهترین و درعینحال موثرترین راهها برای پیشگیری از سرماخوردگی در بارداری است. در دوران بارداری، مقاومت سیستم ایمنی مادران کاهش پیدا میکند و بدن آنها نسبت به عفونت حساستر میشود. بدینترتیب شستوشوی دستها بهطورمنظم در این دوران اهمیت بسیاری پیدا کرده است.
همچنین به خانمهای باردار توصیه میشود بدون شستوشوی دستها از لمس صورت خود نیز خودداری کنند. با استفاده از آب گرم و صابون و شستوشوی دست به مدت حداقل 20 ثانیه، میتوان بسیاری از ویروسها و باکتریها را از دستها حذف کرد. این کار به پیشگیری از انتقال عفونتهای ویروسی در دوران بارداری کمک میکند.
در کنار شستوشوی منظم دستها از اهمیت مصرف مکملها و مولتی ویتامینها نیز غافل نشوید. بسیاری از زنان باردار از پزشکان خود سوال میکنند «چه ویتامینی برای تقویت تخمدان خوبه» زیرا میدانند که سلامت تخمدانها نقش مهمی در فرایند باروری و بارداری دارد. برای دریافت پاسخ این سوال پیشنهاد میکنیم به این مقاله نیچرز پلنتی در بخش بلاگ مراجعه کنید.
۷. اجتناب از تماس با افراد مبتلا به عفونت؛ کلید پیشگیری از سرماخوردگی در بارداری
ویروس سرماخوردگی بهراحتی از یک فرد به فرد دیگر منتقل میشوند. این مسئله در زنان باردار به دلیل حساسیت بیشتر سیستم ایمنی شیوع بیشتری دارد. ازاینرو به خانمهای باردار توصیه میشود، در فاصلههای امن از افرادی که نشانههای عفونتی دارند قرار گیرند. همچنین استفاده از ماسک و دوری از محیطهای شلوغ بهمنظور پیشگیری از سرماخوردگی در بارداری نیز کمککننده خواهد بود.
اگر این سوال برایتان مطرح است که «علاوهبر خانمهای باردار، چه کسانی باید مولتی ویتامین بخورند» ما در مقالهای از نیچرز پلنتی پاسخ سوال شما را بررسی کردهایم. پیشنهاد میکنیم بهمنظور تضمین سلامت بدن خود، حتما این مقاله را مطالعه کنید.
با مکملهای نیچرز پلنتی، دوران بارداری خود را با آرامش و اطمینان بگذرانید
با مطالعه این مقاله دریافتیم که رعایت مسائل بهداشتی، از جمله شستوشوی منظم دست، اجتناب از تماس با افراد مبتلا به عفونت و تقویت سیستم ایمنی با استفاده از مکملهای مناسب، در پیشگیری از سرماخوردگی در بارداری موثر است.
در پایان نیز باید گفت که سرماخوردگی، با وجود اینکه یک عارضه بیخطر به نظر میرسد، در دوران بارداری ممکن است منجربه مشکلات جدیتری شود. ازاینرو درصورتیکه در دوران بارداری به سرماخوردگی مبتلا شدید، هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید. پزشک معالجتان بهترین راهکارها و مشاورهها را برای حفظ سلامت شما و جنینتان ارائه میدهد. شما با چه روشهایی برای پیشگیری از سرما خوردگی در بارداری اقدام میکنید؟ تجربیات خود را با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.
نظرات و دیدگاهها