چه هورمونی باعث لک صورت میشود؟
در این مقاله به بررسی تغییرات هورمونی و نقش آنها در ایجاد لک صورت میپردازیم.
هورمونهای زنان و قرارگیری آنها در حالت تعادل، یکی از مهمترین رازهای سلامت جسمی، روحی و همچنین زیبایی آنها است. در نتیجه بسیاری از لکههایی که در سنین مختلف روی صورت مشاهده میکنیم بر اثر مشکلات و تغییرات هورمونی بهوجود میآیند. در این مقاله عواملی که باعث بر هم خوردن تعادل هورمونی و ایجاد لکههای صورت میشوند را بررسی خواهیم داد. با اختصاص 5 دقیقه از وقت خود برای مطالعه این مقاله متوجه خواهید شد که چه هورمونی باعث لک صورت میشود.
آیا مشکلات هورمونی باعث لک صورت میشود؟
با افزایش ملانین در بدن شاهد لکههای پوستی خواهیم بود. دلایل مختلفی برای افزایش ملانین وجود دارد. یکی از دلایل ایجاد لک پوستی، مشکلات هورمونی است. در این میان هورمونهای جنسی و هورمون تیروئید نقش مهمی بر سلامت پوست و مو در زنان و مردان دارند. بهعنوان مثال افزایش سطح هورمون تستوسترون در زنان باعث بروز مشکلاتی همچون ایجاد لک، افزایش رشد موهای زائد و ریزش مو میشود. در ادامه شما را با مهمترین هورمونهایی که نقش مستقیمی بر سلامت پوست دارند آشنا میکنیم. توجه داشته باشید که متعادل نبودن این موارد منجر به ایجاد لک هورمونی صورت خواهد شد.
مکملهای تنظیم هورمون زنانه و مردانه توسط شرکت دارویی به داروخانههای سراسر کشور توزیع میشوند. شما میتوانید با تهیه این مکملها عملکرد هورمونها را متعادل کنید. بهاینترتیب پوستی صاف و شادابتر نیز خواهید داشت.
ایجاد لکههای ملاسما بهدلیل برهم خوردن هورمون استروژن
این هورمون ارتباط مستقیمی با ضخامت پوست، چین و چروک، افزایش کلاژنسازی و رطوبت پوست دارد. با مصرف قرصهای هورمونی و ضدبارداری که حاوی استروژن هستند، پوست به آفتاب حساس خواهد شد. بهاینترتیب رنگدانهسازی پوست با قرار گرفتن در معرض نور آفتاب در برخی بخشها همچون پیشانی، بینی و گونهها بیشتر میشود. این لکهها که بر اثر برهم خوردن هورمون استروژن در بدن ایجاد میشوند، ملاسما نام دارند؛ بنابراین ایجاد لکههای ملاسما ارتباط مستقیم با مشکلات هورمونی دارد و مثال خوبی برای اثرات هورمونی بر روی رنگدانههای پوستی خواهد بود. برای تقویت پوست و مو و ایجاد تعادل در عملکرد هورمونها توصیه میکنیم از مکمل بانوان استفاده کنید.
تاثیر افزایش هورمون پروژسترون بر لکههای صورت
این هورمون بدن را برای بارداری دچار تغییرات میکند و وظیفه آمادهسازی بدن را برعهده دارد. در نتیجه اتفاقاتی همچون قاعدگی، مصرف قرصهای ضدبارداری و بارداری، میزان هورمون استروژن و پروژسترون در بدن افزایش مییابد. در این شرایط اگر افراد بهطور مستقیم در معرض نور خورشید قرار بگیرند، شاهد ایجاد لکههای روی پوست صورت خود خواهند بود.
اگر در دوران بارداری مولتی ویتامین و مکملهای دوران قبل از تولد مصرف میکنید، برای جلوگیری از هر گونه مشکلی باید بهترین زمان مصرف بیوتین در شبانه روز را بدانید.
بر هم خوردن هورمون تستوسترون و ایجاد لک صورت
تستوسترون مهمترین هورمون مردانه محسوب میشود. نقش این هورمون کنترل میل و تحریک جنسی در مردان و زنان است. تاثیر این هورمون بر پوست و مو را میتوان از طریق رشد موهای زبر، ضخیم شدن و چرب شدن پوست مشاهده کرد. با برهم خوردن تعادل این هورمون در بدن زنان و افزایش آن، شاهد رشد موهای زائد در بدن و صورت، ایجاد جوشهای بزرگ و التهابی و ریزش شدید مو خواهیم بود. البته ریزش مو و طاسی با الگوی آندروژنیک بعد از یائسگی رخ میدهد. ممکن است لک جوشهای بزرگ بعد از بهبودی روی صورت باقی بماند.
نقش هورمونهای تیروئیدی بر ایجاد لک صورت
هورمونهایی که بهوسیله غده تیروئید تولید میشوند، بر متابولیسم، رشد مغز، تنفس، دمای بدن، قدرت عضلات، سلامت استخوان، خشکی پوست، چرخه قاعدگی، وزن و سطح کلسترول تاثیر میگذارند. اگر تولید این هورمونها بیشتر از حد معمول شود، پوست به تدریج گرم شده و عرق خواهد کرد. معمولا افرادی که با مشکل تیروئید کمکار روبهرو هستند، پوستی خشک و حساس دارند. همچنین این افراد از مشکلاتی همچون ایجاد آکنه و خارش و در نتیجه ایجاد لکههای پوستی رنج میبرند.
بررسی ویژگیهای لک صورت بر اثر مشکلات هورمونی
یکی از شایعترین لکهای هورمونی، ملاسما است. این لکهها بهدلیل تغییرات هورمونی بدن زنان در دوران بارداری ایجاد و تشدید میشوند. ملاسما که بیشتر روی پیشانی، گونهها، لب، بینی یا ساعد بهوجود میآید، لکههایی به رنگ قهوهای یا قهوهای مایل به زرد هستند. این لکهها در نتیجه تولید ناگهانی و بیشازحد رنگدانههای بدن (ملانین) ظاهر میشوند. این لکهها در اوایل دوران بارداری کوچک و کمرنگ هستند. با ادامه دوران بارداری، لکهها نیز بزرگتر و پررنگ میشوند. عواملی همچون وراثت و ژنتیک یا قرار گرفتن در معرض نور خورشید نیز باعث تشدید این لکهها خواهد شد.
یکی دیگر از مواردی که بر ایجاد مشکلات هورمونی و بروز لک صورت تاثیر دارد، مصرف قرصهای ضد بارداری است. مصرف این قرصها نیز لکههای مشابه با لکههای بارداری را بهوجود میآورد. با مصرف قرص ضد بارداری، ملانوسیتها که سلولهای تولیدکننده رنگدانههای پوستی هستند، بیشتر میشود. این مورد ممکن است توسط هورمونهای زنانهی استروژن و پروژسترون تشدید شود. به همین دلیل استفاده از قرصهای ضد بارداری تاثیر بهسزایی در تولید و گسترش لک صورت خواهد داشت.
آیا لکههای صورت بر اثر مشکلات هورمونی دائمی هستند؟
لکههای صورت بر اثر مشکلات هورمونی که در دوران بارداری یا مصرف قرصهای ضد بارداری بهوجود میآیند، موقتی هستند. این لکهها معمولا یک سال بعد از پایان دوران بارداری از بین میروند. همچنین اگر علت بهوجود آمدن این لکهها مصرف قرصهای ضد بارداری باشد، مدتی پس از قطع مصرف قرصهای بارداری لکهها نیز محو خواهند شد. البته در بعضی موارد لکههای دوران بارداری و ملاسما تا سالها یا حتی تا پایان عمر باقی خواهد ماند. در این موارد میتوانید از روشهای درمانی و پزشکی برای از بین بردن لکههای دوران بارداری استفاده کنید.
از بین رفتن لکههای صورت با ایجاد تعادل هورمونی و مصرف دارو
در این مقاله به این سوال پاسخ دادیم که چه هورمونی باعث لک صورت میشود؟ ایجاد لکههای تیره روی صورت میتواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ اما یکی از شایعترین دلایل، بر هم خوردن تعادل هورمونی است. این لکهها در اغلب موارد خطری برای سلامت افراد محسوب نمیشوند و فقط بر زیبایی پوست و صورت شما تاثیر میگذارند. در بیشتر مواقع این لکهها با برطرف شدن مشکل و برگشت هورمونها به حالت تعادل محو میشوند. همچنین استفاده از محصولات درمانی مختلف یا درمانهای کلینیکی میتواند بر از بین رفتن لکهها تاثیر بهسزایی داشته باشد.
با مصرف مولتی ویتامینها و مکملها میتوانید به کاهش لکهها و سلامت پوستتان کمک کنید. در دوران بارداری یا پشتسر گذاشتن دوران قاعدگی، بدن شما نیاز به مصرف آهن و سایر مواد مینرال دارد. مصرف مولتی ویتامینهای نیچرز پلنتی احساس خستگی و افسردگی را از بین میبرد و منجر به رشد بهتر مو و ناخن میشود.
نظرات و دیدگاهها