قارچ پوستی و هر آن‌چه باید در‌مورد آن بدانید!

دسته‌بندی مقاله: مقالات

هر آن‌چه که باید در‌مورد قارچ پوستی بدانید را در این مقاله مطالعه کنید.

آیا می‌دانستید حدود 300 گونه قارچ بیماری‌زا یافت شده که انسان را با مشکلات متعددی روبه‌رو می‌کنند؟ این قارچ‌ها عامل بیماری‌های بسیاری در انسان هستند. با‌این وجود جای نگرانی نیست. معمولا بیماری‌هایی که منشا قارچی دارند با شروع دوره درمان به‌راحتی از بین می‌روند. ما در این مقاله به بررسی علائم قارچ پوستی، علت بروز و چگونگی درمان آن می‌پردازیم. با مطالعه این مطلب می‌توانید به‌طور کامل با قارچ پوستی و علائم آن آشنا شوید. 

قارچ پوستی چیست؟

میلیون‌ها قارچ در سراسر دنیا وجود دارد که به‌طور طبیعی روی پوست انسان زندگی می‌کنند. هنگامی که به هر دلیلی، بافت پوست و سد محافظتی آن آسیب ببیند، این قارچ‌ها وارد لایه‌های پوست شده و موجب بروز ضایعه‌های پوستی می‌شوند. قارچ‌ها، این ذرات میکروسکوپی، واگیردار هستند و امکان تکثیر غیر‌قابل کنترل آن‌ها وجود دارد. برای مثال، با دست زدن به خاک، حیوانات مریض و برخورد با شخص بیمار احتمال انتقال بیماری قارچی وجود خواهد داشت. برخی از قارچ‌ها نیز در محیط‌های آلوده وجود دارند و با ورود به بدن انسان، زمینه بیماری‌های خطرناک ریوی را ایجاد می‌کنند. با‌این‌حال، ما در مجله نیچرز پلنتی قصد داریم تا در‌مورد علائم قارچ پوستی صحبت کنیم. 

انواع قارچ پوستی و بررسی علائم آن 

قارچ‌ها متناسب با محل زندگی که دارند به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. چند نمونه از شایع‌ترین بیماری قارچ پوستی به شرح زیر است:

  • پای ورزشکار؛ این بیماری در مردان جوانی که مدت طولانی پا در کفش داشته و عرق می‌کنند دیده می‌شود. 
  • خارش ژوک (قارچ کشاله ران و بین پا)
  • قارچ پوست صورت
  • عفونت قارچی ناخن یا پوست سر

قارچ‌ها در برخی از شرایط موجب بروز عفونت‌های شدید نیز می‌شوند. این قارچ‌ها با آلوده کردن پوست سر، بازو، صورت، پا و سایر نواحی بدن، حلقه‌های قرمز با مرکز سفید رنگ روی پوست ایجاد می‌کنند. این عفونت تینئا نام دارد. علائم قارچی پوستی و هر یک از این بیماری‌ها با یکدیگر تفاوت‌های جزئی خواهند داشت. معمولاً مهم‌ترین دلیل بروز عفونت‌های قارچی، رعایت نکردن بهداشت و سیستم ایمنی ضعیف است. همه افراد می‌توانند با مصرف مولتی ویتامین خوب برای زنان و مردان و رعایت بهداشت بدن و ناحیه تناسلی، خود را در برابر قارچ‌ها مصون کنند. 

عدم نظافت پا پس از عرق کردن؛ بروز قارچ پای ورزشکار

خارش ژوک و کشاله ران؛ بیماری شایع به‌دلیل رعایت نکردن بهداشت

ناحیه تناسلی، محیطی مرطوب و تاریک دارد که زمینه رشد قارچ‌ها در آن بسیار فراهم است. در‌صورت رعایت نکردن بهداشت احتمال بروز عفونت‌های قارچی وجود خواهد داشت. به این بیماری، خارش ژوک می‌گویند. 

معمولاً درمان این ناحیه، مخصوصا برای بانوان، به‌دلیل شرایطی که دارد، سخت‌تر است. از‌این‌رو، با رعایت ساده‌ترین نکات بهداشتی و مصرف مولتی ویتامین مینرال بانوان برای تقویت سیستم ایمنی، می‌توان جلوی آن را گرفت. 

علائم قارچ پوست صورت؛ تینئا فیشیا و نشانه‌های آن

بیماری قارچی روی پوست صورت نیز دیده می‌شود. این بیماری به‌صورت بثورات پوستی روی صورت ایجاد می‌شود. علاوه‌بر این، احتمال دیده شدن لکه‌های بریده شده یا برجسته نیز روی صورت یا پشت گردن وجود دارد. با دیدن هر ضایعه پوستی به رنگ قرمز و قهوه‌ای باید به پزشک مراجعه شود. هنگام درمان این قارچ‌ها، احتمال پوسته‌پوسته شدن صورت وجود دارد. 

از آن‌جایی که یکی از مهم‌ترین دلایل بروز عفونت‌های قارچی سوء‌تغذیه و رعایت نکردن بهداشت است، به‌راحتی می‌توان با یک رژیم غذایی سالم جلوی بروز این بیماری را گرفت.  

احساس خارش شدید؛ نشانه بروز قارچ پوستی

قارچ پوست سر؛ شایع‌ترین بیماری در بین کودکان

قارچ پوستی سر به اصطلاح علمی، تینیا کپیتیس نام دارد. این بیماری واگیر‌دار به‌خصوص در میان کودکان بسیار شایع است. از علائم قارچ پوست سر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دانه‌های قرمز و فلس‌مانند روی پوست سر
  • خارش پوست سر
  • ریزش مو
  • مشاهده دانه‌های قرمز در سایر نواحی بدن

با مشاهده هر یک از این نشانه‌های باید سریعاً به پزشک مراجعه شده و درمان آغاز شود. در برخی از مواقع این دانه‌های قرمز به زائده‌های حساس به لمس و عفونی تبدیل می‌شود که درمان آن دشوار‌تر است. 

علت قارچ پوستی؛ چه افرادی مستعد ابتلا هستند؟

قارچ پوستی به‌دلایل مختلفی رخ می‌دهد. برخی از افراد به‌دلیل ژنتیک خود، مستعد این بیماری هستند. با‌این‌حال برخی دیگر نیز خود را در معرض رشد و تکثیر این ذرات قرار می‌دهند. در ادامه به بررسی مواردی پرداختیم که می‌تواند باعث بروز این بیماری شود:

  • افرادی که با مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده‌اند.
  • رژیم غذایی نا‌مناسب و سوء‌تغذیه
  • رعایت نکردن بهداشت فردی
  • چاقی مفرط 
  • تماس با محیط یا افراد بیمار به عفونت‌های قارچی
  • تماس مداوم با آب

علاوه‌بر موارد گفته‌شده، افرادی که مبتلا به دیابت، HIV، ایدز یا سرطان هستند نیز در معرض این بیماری‌های قرار دارند. 

ضعف سیستم ایمنی بدن؛ افزایش احتمال ابتلا به قارچ پوستی

راه‌های جلوگیری از بیماری‌های قارچی چیست؟

با مشاهده علائم قارچ پوستی در هر ناحیه از بدن باید به پزشک مراجعه شود. پزشک نیز با تجویز پماد یا سایر دارو‌ها، درمان بیماری را آغاز می‌کند. با‌این‌حال، راه‌های جلوگیری از بیماری قارچی بسیار ساده است. خشک کردن کامل پوست پس از حمام، پوشیدن جوراب و لباس‌های نخی، شستن پاها پس از ورود به منزل، تعویض ملحفه و رو‌بالشی و تمیز کردن کفش‌ها از جمله اقداماتی هستند که به جلوگیری از بیماری قارچی کمک می‌کند. 

اگر شما نیز تجربه‌ای در بیماری‌های قارچی پوستی دارید، در قسمت دیدگاه تجربیتتان را با ما و سایر همراهان به اشتراک بگذارید.

نظرات و دیدگاه‌ها

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “قارچ پوستی و هر آن‌چه باید در‌مورد آن بدانید!”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمام حقوق مادی و معنوی اين وب‌سايت برای شرکت افق تدبیر سلامت است.