چه ویتامینی برای تقویت تخمدان خوب است؟
آشنایی با روش تقویت تخمدان با ویتامینها و مواد معدنی
تقریباً ۷۰ درصد زنان با مشکل ناباروری با عامل اختلالات تخمدانی روبرو هستند. عوامل بسیاری نظیر تغذیه، وزن نرمال، ورزش و استفاده از برخی از داروها و مکملها بر تقویت تخمدان تأثیرگذار هستند. برای برخی افراد این سوال مطرح میشود که «چه ویتامینی برای تقویت تخمدان خوبه» ویتامینها نقش مهمی در عملکردهای مختلف بدن از جمله تولید مثل دارند؛ به همین دلیل ما در این مقاله ویتامینهایی که برای تقویت تخمدان و بارداری سریع موثر هستند را معرفی میکنیم. با مطالعه این مطلب و آشنایی با انواع ویتامینهای تقویتکننده تخمدان میتوانید از بیماری تنبلی تخمدان جلوگیری کنید.
ویتامین E؛ یکی از انواع مواد مغذی مفید برای تقویت تخمدانها
اگر برایتان سوال است که «چه ویتامینی برای تقویت تخمدان خوبه» در پاسخ میتوان به ویتامین E اشاره کرد. ویتامینE به سلامت و کیفیت تخمکها کمک میکند و نقش موثری بر بهبود عملکرد سیستم تولید مثلی زنان دارد. همچنین مصرف مکمل ویتامین E دو تا سه روز قبل و دو تا سه روز بعد از قاعدگی، گرفتگی، اضطراب و سایر علائم PMS را کاهش میدهد.
همچنین این ویتامین با تنظیم سطح هورمونهای بدن درد پریود و خونریزی قاعدگی را نیز کمتر میکند. ویتامین ای در بسیاری از غذاها، مانند روغن آفتابگردان، آجیل، گوشت و تخم پرندگان، میوهها و روغن جوانه گندم یافت میشود. قرص ویتامین E بهصورت مکمل نیز در دسترس است؛ ازاینرو شما با مصرف انواع مولتی ویتامین بانوان میتوانید کمبود این ویتامین در بدن را جبران کرده و به تقویت تخمدانهای خود نیز کمک کنید.
ویتامین C؛ ویتامین موثر برای تقویت تخمدان و بارداری سریع
ویتامین C در کنار تقویت سیستم ایمنی و حفاظت از بدن در برابر بیماریهایی مانند سرماخوردگی و سرفه، در تسریع روند باروری زوجین و تقویت تخمدانها تاثیرگذار است. این ویتامین نهتنها به بهبود تعادل هورمونی بدن کمک میکند بلکه اسید آسکوربیک موجود در آن در تنظیم عملکرد تخمدان و چرخه قاعدگی نیز موثر است.
باتوجهبه تاثیر این ویتامین در چرخه تولید مثل زنان، شانس بارداری در زنانی که در رژیم غذایی روزانه مکملهای ویتامین C را دریافت میکنند نسبت به سایر خانمها بیشتر خواهد بود. ویتامین سی در انواع مرکبات، توتها، فلفل دلمهای و سبزیجات سبز به مقدار کافی موجود است. درصورتیکه شما با کمبود این ویتامین در بدن مواجه هستید، بهتر است با مشورت پزشک از قرص جوشان مولتی ویتامین یا قرص جوشان ویتامین C استفاده کنید.
ویتامین D؛ یکی از ویتامینهای مهم برای سلامت تخمدانها
پاسخ دیگری که میتوان برای سوال «چه ویتامینی برای تقویت تخمدان خوبه» در نظر گرفت ویتامین D است. حدود 67 تا 85 درصد از زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک دچار کمبود ویتامین D هستند. این آمار نشان میدهد که سطح پایین ویتامین D علائم PCOS را تشدید میکند. ویتامین D نقش مهمی در تکامل فولیکولهای تخمدانی دارد. سطح کافی این ویتامین در بدن به بهبود عملکرد تخمدانها کمک میکند. به عبارتی بدون ویتامین D کافی، زنان نمیتوانند تخمکهای طبیعی و بالغ تولید کنند.
پزشکان معتقدند که مصرف روزانه 400 واحد بینالمللی (IU) ویتامین D همراه با 1000 میلیگرم کلسیم، چرخه قاعدگی زنان مبتلا به PCOS را تنظیم میکند. شما میتوانید این مقدار از ویتامین D را از مکمل قرص جوشان کی بون پلاس دریافت کنید؛ اما بهتر است مصرف این مکمل تحت نظر پزشک صورت گیرد. برای تقویت تخمدانها، مصرف منابع غنی از ویتامین D مانند ماهی چرب، تخم مرغ، شیر و محصولات لبنی نیز مفید خواهد بود.
بهبود وضعیت سلامت تخمدانها با تامین ماده معدنی منیزیم
زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک، 19 برابر بیشتر از کل جمعیت در معرض خطر کمبود منیزیم هستند. پایین بودن سطح منیزیم مقاومت به انسولین را کاهش میدهد و در نتیجه باعث از بین رفتن تعادل هورمونها در بدن میشود. بهم ریختن تعادل هورمونها در زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلیکیستیک بسیار شایع است که این عارضه در باروری زنان نیز تاثیر چشمگیری میگذارد.
به دلیل تاثیر بسیاری که این ماده معدنی بر سلامت تخمدانها و بهبود عملکرد آنها دارد، در بسیاری از مولتی ویتامین مینرال مخصوص خانم ها از منیزیم استفاده شده است. ازاینرو با مصرف این مکملها با مشورت پزشک میتوانید از کمبود منیزیم در بدن و در نتیجه ابتلا به بیماریهای تخمدان و رحم جلوگیری کنید.
تقویت تخمدان و جلوگیری از بیماری تنبلی تخمدان با فولیک اسید
علاوهبر ویتامینهای D، C و E یکی دیگر از مواردی که در پاسخ به سوال «چه ویتامینی برای تقویت تخمدان خوبه» میتوان به آن اشاره کرد، فولیک اسید است. فولیک اسید بهترین مکمل کم خونی و نوعی ویتامین B است که قبل و در طول دوران بارداری برای تقویت تخمدانها باید مصرف شود. هرگونه کاهش در سطح اسید فولیک بر غلظت هورمون پروژسترون در بدن تاثیر میگذارد و باعث اختلال در عملکرد تخمکگذاری میشود. همچنین این ماده مغذی تاثیر بسیاری بر سطح سلامت تخمدانها دارد و مقدار کافی آن در بدن از بروز بیماریهایی همچون تنبلی تخمدان جلوگیری میکند.
روی (زینک)؛ یکی از مواد معدنی ضروری در بدن زنان برای سلامت تخمدانها
زینک یک ماده مغذی بسیار مهم است که در بهترین قرص ویتامین برای پوست صورت، مکملهای بانوان و مولتیویتامینهای مینرال خانمها موجود است. ماده معدنی روی در باروری زنان و سلامت تخمدانها نقش بسیار پر رنگی دارد. وجود این ماده مغذی برای رشد جنسی، تخمک گذاری، چرخه قاعدگی درست و ترشح هورمون های استروژن و پروژسترون ضروری است.
درصورت کمبود سطح زینک، بدن زنان با اختلالات هورمونی متعددی روبهرو میشود؛ بدینترتیب منجربه بینظمی در دوره قاعدگی و حتی ناباروری میشود. مصرف روی سلامت تخمدانها را بهبود میبخشد و تعداد فولیکولهای موثر بر بارداری را افزایش میدهد؛ همچنین در مواردی به بهبود تنبلی تخمدان نیز کمک میکند.
تاثیر ویتامین B12 بر سلامت تخمدانها و تقویت آنها
بهعنوان آخرین پاسخ برای سوال «چه ویتامینی برای تقویت تخمدان خوبه» میتوان به ویتامین B12 اشاره کرد. این ویتامین یکی از مواد مغذی مفید برای جلوگیری از بیماری سندروم تخمدان پلی کیستیک است و در افراد مبتلا به این بیماری به تجزیه آمینواسید هموسیستئین کمک میکند. کمبود ویتامین B12 احتمالاً در تولید مثل اختلالات متعددی ایجاد میکند؛ این اختلالات عبارتاند از؛
- تخمک گذاری غیر طبیعی
- اختلال در تقسیم سلولی طبیعی
- اختلال در رشد تخمک
- مشکل در کاشت تخمک بارور شده در آندومتر
سطح کافی ویتامین B12 در بدن مقدار پروژسترون را افزایش و خطر از دست دادن تخمدان را کاهش میدهد. ازاینرو شما با مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین ب۱۲ و همچنین مکملهای حاوی آن میتوانید از بروز انواع بیماریهای مربوط به تخمدان جلوگیری کنید.
بسیاری از افراد علاوهبر سوال «چه ویتامینی برای تقویت تخمدان خوب است؟» این سوال برایشان مطرح میشود که «کمبود کدام ویتامین باعث خارش بدن میشود». ما در مقالهای از مجله نیچرز در این باره بهطورمفصل توضیحات لازم را شرح دادهایم. چنانچه شما نیز از خارش مداوم بدن خود رنج میبرید، پیشنهاد میکنیم مقاله موردنظر را مطالعه کنید.
برای تنبلی تخمدان چه بخوریم؟ اطلاع از بهترین روش تقویت تخمدانها با مشورت پزشک
ما در این مطلب سعی کردیم به سوال «چه ویتامینی برای تقویت تخمدان خوبه» بهطورکامل پاسخ دهیم. باتوجهبه نکاتی که در این مقاله ذکر شد دریافتیم که ویتامین B12، D، C، ویتامین E، زینک و منیزیم از مواد مغذی مفید برای سلامت تخمدانها و بهبود عملکرد آنها هستند. سطوح مناسب ویتامینهای مختلف در بدن را میتوان با مصرف مواد غذایی سالم و همچنین مولتیویتامینها حفظ کرد. البته توصیه میشود قبل از مصرف هرگونه مکمل و ویتامین، با پزشک معالج خود یا متخصص تغذیه مشورت کنید تا متناسب با شرایط جسمی شما دوز مناسب برایتان تجویز شود.
آیا شما نیز به تنبلی تخمدان مبتلا شدهاید؟ شما برای رفع یا جلوگیری از ابتلا به این بیماری از چه ویتامینهایی استفاده کردهاید؟ تجربیات خود را در این زمینه با ما به اشتراک بگذارید.
نظرات و دیدگاهها