علائم کم خونی در کودکان چیست؟

دسته‌بندی مقاله: مقالات
آشنایی با علائم کم خونی در کودکان

با 6 علائم کم خونی کودکان در این مقاله آشنا شوید

تحقیقات نشان داده است که حدود 20 درصد از کودکان در ایالات متحده در مقطعی با کم‌خونی مواجه می‌شوند. زمانی که در خون تعداد کافی از گلبول قرمز یا هموگلوبین نباشد، فرد دچار کم خونی می‌شود. کم خونی در کودکان با علائمی قابل تشخیص است. در افراد مختلف، این علائم ممکن است متفاوت باشد. برای اینکه بتوانید علائم کم خونی در کودکان را شناسایی کنید، ما در این مقاله از نیچرز پلنتی، 6 مورد از رایج‌ترین آن‌ها را به شما معرفی خواهیم کرد.

1. دست و پای سرد؛ هشداری برای کم‌خونی در کودکان

وظیفه آهن در بدن انتقال انرژی و مواد مغذی به سایر اندام‌های بدن از طریق سیستم گردش خون است. کمبود آهن در خون باعث کاهش انتقال انرژی در بدن شده و دمای اندام‌ها را کاهش می‌دهد. سردی دست و پا، یکی از رایج‌ترین علائم این اتفاق در بدن محسوب می‌شود. آهن یکی از مواد معدنی کلیدی است که به گلبول‌های قرمز شما کمک می‌کند تا اکسیژن را در همه جای بدن شما حمل کند؛ به‌طوری‌که از این طریق گرما و سایر مواد مغذی به هر سلول می‌رسد.

بدون آهن کافی و ویتامین گروه B، سلول‌های قرمز خون نمی‌توانند به‌طور موثر کار خود را انجام داده و اکسیژن را در همه نقاط بدن پخش کنند، از این رو کمبود اکسیژن باعث سردی اندام‌ها در بدن کودکان می‌شود. برای تامین انواع ویتامین‌های موردنیاز بدن کودکان، همچون ویتامین‌های گروه B، اغلب پزشکان قرص جوشان نیچرز پلنتی کودکان را تجویز می‌کنند. این نوع مکمل با ترکیباتی از ویتامین‌های B9 و B12، از ابتلا به کم‌خونی جلوگیری می‌کند.

2. عفونت های مکرر؛ رایج‌ترین علائم کم‌خونی در کودکان

آهن نقش کلیدی در حفظ سلامت سیستم ایمنی ایفا می‌کند؛ به‌طوری‌که سطوح ناکافی آن در بدن، احتمال ابتلا به عفونت را افزایش می‌دهد. سلول‌های قرمز خون، اکسیژن را به همه سلول‌های بدن از جمله گلبول‌های سفید حمل می‌کنند. همان‌طور ‌که می‌دانید گلبول‌های سفید نقش مهمی در مبارزه با عفونت‌ها ایفا می‌کنند. حال اگر کودکی که دچار فقر آهن است با کاهش خونرسانی به گلبول‌های سفید بدن مواجه شود، مبتلا به انواع عفونت‌ها می‌شود.

ویتامین C یکی از ویتامین‌های ضروری برای مبارزه با عفونت‌ها است. بر این اساس در‌صورت ابتلا به عفونت و مراجعه به متخصص، بیشتر پزشکان به‌همراه داروهای درمانی، قرص ویتامین سی جوشان برای کودکان نیز تجویز می‌کنند.

عفونت های مکرر؛ رایج‌ترین علائم کم‌خونی در کودکان

3. کم اشتهایی؛ شایع‌ترین علل پزشکی برای کم‌خونی کودکان

یکی از شایع‌ترین علل پزشکی که منجر‌به از دست رفتن اشتهای کودکان نوپا می‌شود، آنمی یا فقر آهن است. فقر آهن در آن دسته از خردسالانی که منابع غذایی حاوی آهن را در برنامه غذایی روزانه خود ندارند، شایع است. این بیماری در نهایت باعث کاهش اشتها و کاهش انرژی برای انجام فعالیت‌های عادی می‌شود.

هم‌چنین می‌توانید با مشورت پزشک از انواع مولتی ویتامین‌های حاوی ویتامین B12 برای جلوگیری از کم‌خونی فرزند خود استفاده کنید. اگر شما نیز مواد غذایی سرشار از آهن مصرف نمی‌کنید، با مصرف انواع مکمل‌های حاوی آهن از فقر آهن جلوگیری کنید. به‌عنوان مثال مولتی ویتامین مینرال بزرگسالان که نوعی مکمل تقویت عمومی بدن است با ترکیباتی از ویتامین B12 و فولیک اسید تاثیر بسیار خوبی برای جلوگیری از نوعی آنمی به نام آنمی مگالوبلاستیک دارد. البته به یاد داشته باشید، مصرف هرگونه مکمل و مولتی ویتامین بهتر است با دستور و مشورت پزشک صورت گیرد.

کم اشتهایی؛ شایع‌ترین علل پزشکی برای کم‌خونی کودکان 

4. احساس خستگی؛ یکی از نشانه‌های متداول کم خونی کودکان

احساس خستگی یکی از شایع‌ترین علائم کم خونی در کودکان است که بیش از نیمی از کودکان آن را تجربه می‌کنند. دلیل این موضوع نیز کمبود اکسی‍ژن در عضلات و مغز است. در واقع با کمبود آهن در بدن، کودکان به کم‌خونی مبتلا می‌شوند؛ همین مسئله نیز عامل کمبود هموگلوبین در خون است که وظیفه حمل اکسیژن به سلول‌های بدن را دارد.

در کودکان شاید تشخیص این علائم راحت‌تر باشد؛ اما در بزرگ‌سالان مبتلا به فقر آهن نمی‌توان به‌راحتی خستگی ناشی از کم خونی را تشخیص داد. زیرا از آن‌جا که خستگی اغلب به‌عنوان یک قسمت عادی از زندگی پرمشغله و مدرن در نظر گرفته می‌شود؛ از این رو تشخیص کمبود و علامت فقر آهن با این علائم دشوار است. افراد بزرگ‌سالی که به کم‌خونی مبتلا می‌شوند، با مراجعه به پزشک و مشورت با ایشان می‌توانند برای رفع خستگی خود از مولتی ویتامین خانمها و آقایان استفاده کنند. البته در‌این‌صورت پزشکان توصیه می‌کنند از مولتی ویتامین‌هایی استفاده کنید که حاوی ویتامین‌های گروه B و فولیک اسید و آهن باشند.

احساس خستگی؛ یکی از نشانه‌های متداول کم خونی کودکان

5. رنگ‌پریدگی پوست؛ نشان از کم‌خونی در کودکان

هموگلوبین موجود در خون باعث گلگون شدن و درخشندگی پوست شده و در‌صورتی‌که کودکی به کم خونی مبتلا شود، اغلب چهره‌ او رنگ پریده می‌شود. در واقع زمانی که فرد کم خون است سلول‌های خونی او کوچک و کم رنگ هستند و این امر در پوست او نیز قابل مشاهده خواهد بود. علاوه‌بر این، یکی از نشانه‌های کمبود آهن در کودکان، روشن بودن بیش از حد داخل پلک پایین چشم است.

البته این نوع علائم علاوه‌بر کودکان، در بزرگ‌سالان نیز رایج است. بزرگ‌سالان با انجام آزمایش و سپس مراجعه به پزشک یا دکتر داروساز می‌توانند برای درمان فقر آهن خود از قرص کم خونی استفاده کنند. اما برای درمان کم‌خونی کودکان، معمولا شربت یا قطره های حاوی آهن و ویتامین های ب تجویز خواهد شد.

نگ‌پریدگی پوست؛ نشان از کم‌خونی در کودکان 

6. کندی در رشد مو و ناخن؛ مهم‌ترین علل کم‌خونی در کودکان

کندی در رشد مو و ناخن را می‌توان به‌عنوان یکی از علائم کم خونی در کودکان معرفی کرد. در واقع خشکی مو، کندی رشد و شکننده شدن ناخن‌ها، از علائم فقر آهن در کودکان است. وقتی بدن از نظر آهن دچار کمبود است، اکسیژن محدود خود را به سمت عملکردهای مهم‌تر بدن هدایت می‌کند. از این رو هنگامی که ناخن و مو از اکسیژن محروم شود، خشک و شکننده خواهند شد. موارد کم خونی شدید به ریزش مو مرتبط بوده و باید برای درمان فقر آهن شدید اقدام کرد.

این علائم در بزرگسالان نیز رایج است؛ اغلب بزرگسالان با مشاهده این علائم به استفاده از مکمل تقویت مو روی می‌آورند؛ اما توصیه می‌شود حتما برای مصرف هر کدام از مولتی ویتامین‌ها و مکمل‌های تقویت مو و ناخن، ابتدا با پزشک متخصص مشورت کنید. زیرا ممکن است پزشک ابتدا داروهایی را برای درمان تجویز کرده و سپس استفاده از مکمل‌‌ها را تجویز کند.

کندی در رشد مو و ناخن؛ مهم‌ترین علل کم‌خونی در کودکان

استفاده از بهترین مکمل برای کم خونی کودکان با نظر متخصص اطفال

در این مقاله 6 مورد از علائم کم خونی در کودکان را ذکر کردیم. فقر آهن شایع‌ترین نوع کم خونی در سراسر جهان است. این بیماری در کودکان بسیار شایع است که با علائمی هم‌چون رنگ پریدگی، خستگی، عفونت‌های مکرر و کم‌اشتهایی همراه خواهد بود. اگر فکر می‌کنید فرزند شما هر کدام از علائم کمبود آهن را دارد، حتما به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید. خوشبختانه، اکثر مشکلات کمبود آهن را می‌توان با استفاده از رژیم غذایی غنی از آهن و مصرف مکمل و مولتی ویتامین، به‌راحتی برطرف کرد.

مکمل‌های کودکان نیچرز پلنتی با ترکیباتی از انواع ویتامین‌های مفید برای کم خونی، در داروخانه‌های سراسر کشور عرضه می‌شود. پس از مشورت با پزشک متخصص اطفال می‌توانید این مولتی ویتامین‌ها را برای فرزند خود تهیه کرده تا از فقر آهن و کم خونی او جلوگیری کنید.

نظرات و دیدگاه‌ها

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “علائم کم خونی در کودکان چیست؟”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمام حقوق مادی و معنوی اين وب‌سايت برای شرکت افق تدبیر سلامت است.