علت شکستن ناخن کمبود کدام ویتامین است

دسته‌بندی مقاله: مقالات
بررسی علت شکستن ناخن‌ها به‌دلیل کمبود ویتامین‌ها

آشنایی با ویتامین‌هایی کمبود آن‌ها باعث شکستن ناخن‌ها می‌شود

ناخن‌ها نه تنها نمادی از ظاهری مرتب و مراقبت‌شده‌اند، بلکه به‌عنوان نشانه‌ای از سلامت و تغذیه مناسب نیز بررسی می‌شوند. در جامعه‌ای که زیبایی و بهداشت به تاکیدی فراتر از گذشته دست یافته‌ است، مراقبت از ناخن‌ها به‌عنوان یکی از نکات مهم در تکمیل ظاهر زیبا و سالم محسوب می‌شود. شکستن ناخن‌ها مسئله‌ رایجی است که با یافتن علت آن به‌راحتی می‌توانید استحکام ناخن‌ها را افزایش دهید. در این مقاله، به بررسی علت شکستن ناخن و تاثیر کمبود ویتامین‌ها بر آن پرداخته‌ایم. همچنین راهکارها و توصیه‌هایی را ارائه خواهیم داد تا به شما کمک کنیم ناخن‌هایی قوی، زیبا و سالم داشته باشید.

ویتامین C؛ عاملی موثر بر استحکام ناخن‌‌ها

بسیاری از افراد ویتامین C را فقط به‌عنوان افزایش‌دهنده سطح ایمنی بدن می‌شناسند؛ درصورتی‌که ویتامین سی برای استحکام ناخن‌ها نیز بسیار موثر خواهد بود. کمبود ویتامین C باعث نازک شدن ناخن‌ها می‌شود که در نهایت شکنندگی آن‌ها را به‌دنبال دارد. در واقع، ویتامین C برای ساخت کلاژن که یکی از ارکان‌های اصلی ناخن محسوب می‌شود، بسیار مطلوب است.

برای تقویت ناخن‌های خود و جلوگیری از شکستن آن‌ها می‌توانید انواع مکمل های مورد نیاز بانوان را که حاوی ویتامین C هستند مصرف کنید. با مصرف این مکمل‌ها علاوه‌بر تقویت ناخن‌ها، سلامت عمومی بدن خود را نیز افزایش خواهید داد. البته برای مصرف هرگونه مکملی حتما با پزشک مشورت کنید.

کمبود ویتامین C؛ یکی از علت های شکستن ناخن

کمبود ویتامین B؛ نازک شدن ناخن‌ها و افزایش احتمال شکستن آن‌ها

کمبود ویتامین B از عوامل موثر بر نازک شدن ناخن‌ها است. با نازک شدن ناخن‌ها احتمال شکستن آن‌ها بسیار افزایش پیدا می‌کند. ازاین‌رو، برای جلوگیری از شکستن ناخن، سطح ویتامین B بدن خود را باید کنترل کنید. به‌طورکلی مصرف بیوتین و نیز سایر انواع ویتامین B همواره برای سلامت پوست‌، مو و ناخن توصیه می‌شود. 

علاوه‌بر کمبود ویتامین B، فقر آهن نیز از دلایل شایع شکستن ناخن‌ها محسوب می‌شود. ازاین‌رو، ترکیب آهن همراه با ویتامین B و C، بهترین مکمل برای کم خونی و جلوگیری از شکستن ناخن‌ها خواهد بود. برای مصرف این نوع مکمل‌ها حتما با پزشک مشورت کنید تا از هرگونه عوارض احتمالی پیشگیری کنید.

معرفی و بررسی مواد معدنی و مغذی موثر بر شکستن ناخن

در کنار کمبود ویتامین‌ها B و C، سطح پایین مواد معدنی و مغذی بسیاری مانند روی، کلسیم و امگا۳ از علت‌های شکستن ناخن خواهند بود. مصرف این مواد به‌صورت مکمل یا از طریق تغذیه مناسب، بهبود سلامت ناخن‌ها و جلوگیری از شکستن آن‌ها را تسهیل می‌بخشد. 

به‌طورکلی، روی، کلسیم و امگا۳ از مواد معدنی و مغذی مهم در بدن هستند که آثار مختلف و مهمی بر بخش‌های مختلف بدن دارند. ازاین‌‌رو، معمولا این مواد معدنی و مغذی در بهترین قرص جوشان برای کودکان و انواع دیگر مکمل‌‌‌ها برای خانم و آقایان موجود است. در ادامه به بررسی تاثیر کمبود روی، کلسیم و امگا۳ بر شکستن ناخن‌ها می‌پردازیم.

سطح پایین مواد معدنی و مغذی؛ از علت‌های شکستن ناخن

تاثیر کمبود روی بر ناخن‌ها؛ ایجاد خطوط افقی روی ناخن‌ها و افزایش شکنندگی

روی یا همان زینک نوعی ماده معدنی مهم است که کمبود آن باعث ایجاد خطوط بیو یا خطوط افقی روی ناخن‌ها ‌می‌شود. این ماده معدنی در گوشت، تخم‌مرغ، لبنیات، آجیل و حبوبات یافت می‌شود که میزان کافی آن در بدن علاوه‌بر استحکام ناخن‌ها از ابتلا به بسیاری بیماری‌ها جلوگیری می‌کند.

برای داشتن ناخن‌هایی مستحکم می‌توانید در کنار مکمل‌هایی مانند کپسول ultra bit مواد غذایی حاوی روی نیز مصرف کنید. در این صورت علاوه‌بر بیوتن، مقدار کافی زینک یا روی را نیز دریافت می‌کنید که هر دو آن‌ها تاثیر بسیاری در رشد و استحکام ناخن خواهند داشت. 

کاهش سطح اسیدهای چرب امگا ۳؛ از علت‌های شکستن ناخن

علت شکستن ناخن ممکن است از کمبود امگا۳ باشد. امگا ۳ نوعی اسید چرب ضروری است که بدن امکان ساخت آن را ندارد؛ ازاین‌رو باید امگا ۳ مورد‌نیاز بدن را از طریق غذاها و مکمل‌ها دریافت کرد. درصورتی‌که سطح امگا۳ در بدن شما پایین باشد، ترک‌هایی روی ناخن‌ها ایجاد خواهد شد. 

دریافت ناکافی امگا ۳ تاثیر منفی روی استحکام ناخن‌ها دارد و منجربه ترک خوردن ناخن‌های شما می‌شود. ترکیب ویتامین سی، B و اسیدهای چرب امگا۳ بهترین مکمل برای ناخن هستند؛ زیرا تمام مواد مورد نیاز برای حفظ استحکام ناخن را به بدن می‌رساند. این نوع از مکمل‌ها باید با مشورت پزشک مصرف شود تا اختلالی در سطح ویتامین‌ها و مواد معدنی بدن شما به‌وجود نیاید.

کمبود مگا ۳ از علت شکستن ناخن‌ها

کمبود کلسیم در بدن؛ موثر بر کاهش استحکام ناخن‌ها

کلسیم نوعی ماده مغذی است که کمبود آن علاوه‌بر پوکی استخوان، علت شکستن ناخن نیز خواهد بود. کلسیم تاثیر مستقیمی بر ظاهر و سلامت ناخن‌ها دارد و پایین بودن سطح آن در بدن باعث خشکی و شکنندگی ناخن‌ها می‌شود. برای جلوگیری از شکستن ناخن ناشی از کمبود کلسیم می‌توانید قرص جوشان کلسیم بلوبری را با مشورت پزشک مصرف کنید. 

اقدامات مراقبتی که می‌توان برای جلوگیری از شکستن ناخن‌ها انجام داد

با انجام برخی کارهای ساده به‌صورت روتین مانند چرب نگه‌داشتن و کنترل تماس ناخن‌ها با مواد شوینده می‌توانید از شکستن آن‌ها جلوگیری کنید. اقدامات مراقبتی به همراه تغذیه مناسب و مصرف مواد مغذی مثل کلسیم، روی و امگا ۳ نیز به حفظ سلامت ناخن‌ها و جلوگیری از شکستن آن‌ها کمک خواهند کرد. 

برخی از ویتامین‌ها و مواد مغذی مناسب برای افزایش استحکام ناخن‌ها بر چاقی صورت نیز تاثیر می‌گذارند؛ کلسیم از آن دسته مواد معدنی است. اگر به زیبایی صورت خود اهمیت می‌دهید و به‌‌دنبال پر بودن صورت خود هستید، مقاله «برای چاقی صورت چه بخوریم؟» را مطالعه کنید.

چرب نگه‌داشتن ناخن؛ بهبود رشد و استحکام ناخن‌ها

علت شکستن ناخن ممکن است خشک بودن آن‌ها باشد. سعی کنید در طول روز ناخن‌های خود را چرب و مرطوب نگه دارید. برای چرب نگه‌داشتن ناخن‌ها می‌توانید از انواع روغن‌های زیتون، نارگیل، تخم کتان و وازلین استفاده کنید. این روغن‌ها علاوه‌بر جلوگیری از شکستن ناخن‌ها، باعث بهبود رشد ناخن نیز می‌شوند. ازاین‌رو، سعی‌کنید در طول روز بعد از هربار شست‌وشوی دست‌ها، ناخن‌های خود را با روغن چرب کنید.

بررسی اقدامات مراقبتی برای جلوگیری از شکستن ناخن‌ها

کنترل تماس با مواد شوینده؛ جلوگیری از خشکی و شکنندگی ناخن

مواد شوینده یکی از عوامل اصلی خشکی ناخن‌ها هستند. خشک شدن ناخن‌ها شکنندگی آن‌ها را بسیار افزایش می‌دهد. ازاین‌رو برای جلوگیری از شکستن ناخن‌ها هنگام کار با مواد شوینده حتما از دستکش استفاده کنید. درصورت استفاده از دستکش پلاستیکی یا لاتکسی، ابتدا دستکش نخی بپوشید و سپس روی آن دستکش پلاستیکی یا لاتکسی را بپوشید؛ زیرا تعریق دست و مواد موجود در این نوع دستکش‌ها، آسیب‌پذیری ناخن‌ها را تا حد بسیاری افزایش می‌دهد. 

بررسی علت شکستن ناخن‌ها و انجام اقدامات لازم برای جلوگیری از آن

ناخن‌ها به‌عنوان نمادی از سلامت و تغذیه صحیح، نیازمند مراقبت و توجه ویژه‌ای هستند. کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف از جمله ویتامین‌های C و B یا کمبود کلسیم، روی و امگا ۳ از مهم‌ترین علت‌های شکستن ناخن محسوب می‌شوند که در این مقاله به‌طورکامل به بررسی آن‌ها پرداختیم. 

با مصرف مکمل‌ها و انجام اقدامات مراقبتی مثل چرب کردن ناخن‌ها و کنترل تماس با مواد شوینده، می‌توانید ناخن‌هایی سالم، محکم و زیبا داشته باشید. همچنین با مراجعه به پزشک از سلامت ناخن‌های خود مطمئن خواهید شد و امکان دریافت مشاوره در‌مورد مصرف مکمل‌ها را نیز خواهید داشت؛ زیرا مشاوره با پزشک قبل از مصرف هرگونه مکملی بسیار مهم است تا از عوارض ناشی از مصرف نادرست جلوگیری شود.

نظرات و دیدگاه‌ها

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “علت شکستن ناخن کمبود کدام ویتامین است”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمام حقوق مادی و معنوی اين وب‌سايت برای شرکت افق تدبیر سلامت است.