کمبود چه ویتامینی باعث وز شدن مو می‌شود؟

دسته‌بندی مقاله: مقالات
معرفی ویتامین‌های موثر در وز شدن مو در مجله نیچرز پلنتی

آشنایی با ویتامین‌هایی که کمبود آن‌ها باعث وز شدن مو می‌شود.

یکی از دلایل وز شدن موها نگهداری اشتباه و رفتار نامناسب با مو است. شست‌وشوی بیش‌ازحد موها، استفاده از شامپوهای قلیایی و کمبود برخی عناصر معدنی و ویتامین‌ها در بدن، از جمله مهم‌ترین عوامل وز شدن مو است. در این مقاله با پاسخ به سوال کمبود چه ویتامینی باعث وز شدن مو می‌شود، ویتامین‌های موثر برای جلوگیری از وز شدن مو‌ها را معرفی کرده‌ایم. با شناخت و تامین مواد مغذی و ویتامین‌های موردنیاز، از وز شدن موهایتان جلوگیری کنید.

کمبود بیوتین؛ مهم‌ترین علت وز شدن مو

بیوتین (ویتامین B7) که با نام ویتامین اِچ نیز شناخته می‌شود، یکی از ویتامین‌های ضروری برای تقویت مو است. حرف H از لغات آلمانی “Haar und Haut” به معنی مو و پوست گرفته شده است. کمبود بیوتین که به‌عنوان ویتامین برای پوست و مو و ناخن نیز شناخته می‌شود، به کاهش تولید سلول‌های خونی و در نتیجه کمبود اکسیژن در پوست سر منجر می‌شود. نتیجه کمبود اکسیژن در پوست سر، ضعیف شدن و ریزش مو است. زرده تخم مرغ، بادام، گل کلم، انواع پنیر، قارچ، سیب زمینی شیرین و اسفناج بهترین منابع خوراکی بیوتین هستند. مصرف مکمل و قرص‌ نیز راهی دیگر برای تامین میزان بیوتین موردنیاز بدن است.

کمبود بیوتین؛ مهم‌ترین علت وز شدن مو

کمبود چه ویتامینی باعث وز شدن مو می‌شود؟ کمبود ویتامین D

کمبود ویتامین D در بدن به آلوپسی منجر می‌شود. بیماری آلوپسی یا بیماری خودایمنی ریزش مو، شرایطی است که به‌واسطه عوامل مختلف، شاهد ریزش مو در سر یا سایر نقاط بدن خواهیم بود. آلوپسی به سن، جنسیت یا نژاد خاصی مربوط نمی‌شود و در هر سنی یا هر نقطه از بدن بروز پیدا می‌کند. تامین ویتامین دی در بدن علاوه‌بر پیشگیری از آلوپسی، در تشکیل فولیکول‌های جدید مو که به رشد موهای جدید کمک می‌کنند نیز نقش بسیار موثری دارد. 

 ماهی سالمون، شاه ماهی، ماهی ساردین، کنسرو ماهی تن، میگو، زرده تخم مرغ، انواع قارچ‌ و خوراکی‌های غنی شده مانند شیر، آب پرتقال، غلات و جو دوسر نمونه‌ای از خوراکی‌های حاوی ویتامین دی است. علاوه‌بر خوراکی‌ها مصرف مکمل یا قرص مانند کپسول ایمیون اسنشال نیز راهی برای تامین مقدار مورد نیاز در بدن است.

کمبود ویتامین A؛ تغذیه نشدن و وزی مو

ویتامین A باعث تولید سبوم در بدن می‌شود. سبوم یک ماده روغنی بوده که در غده‌های چربی تولید شده و پوششی محافظ روی سطح پوست ایجاد می‌کند. این ماده به آبرسانی پوست کمک کرده و کمبود سبوم به فولیکول‌های مو آسیب می‌رساند. ويتامين A علاوه‌بر تولید سبوم، وظیفه رساندن آب و مواد مغذی به مو را نیز به عهده دارد. نتیجه کمبود ویتامین آ در بدن، خشکی و وز شدن مو است. هویج، اسفناج، کلم بروکلی، گل کلم، خرما، خیار، گوجه سبز، تخم مرغ و ماهی‌های چرب، منابع خوبی از ویتامین A هستند. برای دریافت ویتامین آ به‌جز خوردن مواد حاوی آن، مصرف مکمل و قرص مانند قرص ultra bit نیز راه‌حلی جایگزین است.

کمبود ویتامین A؛ تغذیه نشدن و وزی مو

کمبود ویتامین C؛ کاهش سطح کلاژن در بدن و وز شدگی موها

کمبود ویتامین C علت لکه سفید روی ناخن و وز شدگی موها است. ویتامین سی باعث کنترل رادیکال‌های آزاد در بدن می‌شود. رادیکال‌های آزاد، مولکول‌های بسیار واکنش پذیر و ناپایداری هستند که به طور طبیعی به عنوان محصول جانبی متابولیسم یا در اثر قرار گرفتن در معرض سموم موجود در محیط مانند دود تنباکو یا نور فرابنفش در بدن تولید شده و مانع رشد مو می‌شوند. ویتامین C همچنین برای تولید کلاژن که نقش مهمی در سلامت و زیبایی مو دارد نیز ضروری است. پرتقال و به‌طورکلی مرکبات، توت فرنگی، فلفل قرمز، کلم، توت و گوجه‌فرنگی، منابع خوراکی حاوی ویتامین سی هستند.

تامین ویتامین  E در بدن؛ کاهش استرس و پیشگیری از ریزش و وز شدن مو

ویتامین E یکی از آنتی اکسیدان‌های قدرتمند بوده که به کاهش استرس اکسیداتیو و پیشگیری از ریزش مو کمک می‌کند. استرس اکسیداتیو به معنای نبود تعادل مابین رادیکال‌های آزاد و آنتی‌اکسیدان‌ها در بدن است. از منابع خوراکی حاوی ویتامین E می‌توان به بادام، بادام زمینی، فندق، گردو، کشمش، بذر کدو، بذر آفتابگردان، روغن آفتابگردان، روغن جوانه گندم، روغن زیتون، روغن سویا، روغن ذرت، اسفناج، کلم، کلم بروکلی، جعفری و کلم قرمز اشاره کرد. مصرف مکمل و قرص نیز تاثیر خوبی بر تامین ویتامین مورد نیاز بدن دارد. حتی با مصرف برخی مکمل‌ها مانند زینک کمپلکس نیچرز پلنتی بدن چندین ویتامین و ماده مغذی را باهم دریافت می‌کند.

تامین ویتامین  E در بدن؛ کاهش استرس و پیشگیری از ریزش وز شدن مو

مصرف آهن؛ راهی برای رفع خشکی و وز شدگی مو

آهن در بدن وظیفه تولید هموگلوبین و رساندن مواد مغذی و اکسیژن به فولیکول‌های مو را دارد. بدون مقادیر مناسب آهن در بدن، مو رشد نکرده و تارهای مو به تدریج نازک خواهند شد. تنها راه بررسی کمبود آهن در بدن، انجام آزمایشات پزشکی است. ازآن‌جایی که احتمال کم‌خونی در زنان بیشتر از مردان بوده، مصرف مکمل بانوان که حاوی آهن باشد، اهمیت بیشتری دارد.

از انجیر، انگور، آلو، انبه، پرتقال، هلو، سیب، موز، گلابی، کیوی، انار، خرما، آلبالو، زردآلو، زغال اخته، زرشک، انواع توت، هندوانه، گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ، صدف، بوقلمون، دل و جگر گوسفند، میگو، ماهی تن، ساردین، ماهی خال مخالی، دل مرغ، سنگدان مرغ، اسفناج، کلم بروکلی، لوبیاسبز، سیب زمینی، کلم پیچ، گوجه فرنگی و نخود فرنگی می‌توان به‌عنوان خوراکی‌های خونساز نام برد.

مصرف آهن؛ راهی برای رفع خشکی و وز شدگی مو

مصرف مکمل؛ راهی ساده برای تامین ویتامین مورد‌نیاز بدن

وز شدن موها اتفاقی ناخوشایند است؛ اما با مصرف ویتامین‌ و مواد مغذی مناسب می‌توان از بروز این اتفاق جلوگیری کرد. ویتامین B7 که با نام بیوتین یا ویتامین اچ نیز شناخته می‌شود، ویتامین E ،C ،A ،D و آهن از جمله مهم‌ترین ویتامین‌ها و مواد مغذی برای تقویت مو و جلوگیری از وز شدن موها است. با مصرف مقدار مناسبی از هرکدام زیبایی موها و سلامت بدن خود را تضمین کنید. خوردن خوراکی‌های حاوی این موارد یا مصرف قرص‌ و مکمل راه‌هایی برای تامین ویتامین مورد نیاز بدن است.

نظرات و دیدگاه‌ها

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “کمبود چه ویتامینی باعث وز شدن مو می‌شود؟”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمام حقوق مادی و معنوی اين وب‌سايت برای شرکت افق تدبیر سلامت است.